ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ.

Image Alt

ride360

Full-face ή Flip-Up κράνος;

Ετοιμάζεσαι για αγορά νέου κράνους;
Ανυπομονείς να βρεις τον κατάλληλο σύμμαχο προστασίας για να δαμάσεις πάλι τη μοτοσικλέτα σου και να «αλωνίσεις» τους δρόμους;
Αν η απάντησή σου είναι ναι, αλλά δεν έχεις ακόμα αποφασίσει τι κράνος να διαλέξεις, μην ανησυχείς γιατί είσαι στο κατάλληλο μέρος.
Τα full face και τα flip up είναι οι δύο πιο δημοφιλείς κατηγορίες σε κράνη που «παίζουν» στην αγορά, οπότε σε καταλαβαίνουμε αν σκέφτεσαι για ένα από τα δύο.
Παρακάτω θα βρεις μια σύντομη αναφορά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που υπάρχουν για αυτά τα κράνη που θα σου φανεί πολύ χρήσιμη.

Τα υπέρ και τα κατά του Full-face κράνους
Ειδικά τα τελευταία χρόνια, νομίζουμε πως τα full face έχουν γίνει η πιο μεγάλη τάση, καθώς όλο και περισσότεροι οδηγοί τα προτιμούν.
Αν δεν τα πας καλά με τα αγγλικά «full-face» μεταφράζεται ως «γεμάτο πρόσωπο» και αυτό φυσικά γιατί όπως και με τις ομώνυμες μάσκες, έτσι και τα κράνη αυτά καλύπτουν όλο το πρόσωπο.
Ένας από τους κύριους λόγους που έχουν κερδίσει έδαφος στην αγορά, είναι ότι προσφέρουν ένα εξαιρετικό στυλ που σε κάνει κυριολεκτικά να ξεχωρίζεις στο δρόμο.
Πέρα από την όμορφη εμφάνιση όμως, το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι ότι χάρη στην κατασκευή τους, έχουν έναν πολύ ενισχυμένο αεροδυναμικό σχεδιασμό.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις ταχύτητες που αναπτύσσεις και από την ροή του αέρα την ώρα της οδήγησης.
Επίσης, με δεδομένο ότι δεν έχουν το extra προστατευτικό του σαγονιού (καθώς είναι ενιαία και καλύπτουν όλη την επιφάνεια του προσώπου σου), αυτόματα γίνονται πολύ ελαφριά.
Το βασικότερο μειονέκτημα είναι πως ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που η θερμοκρασία είναι αυξημένη, μπορεί να νιώθεις δυσφορία και να ζεσταίνεσαι ευκολότερα.

Τα χαρακτηριστικά του Flip-Up κράνους
Στην άλλη κατηγορία που θα αναλύσουμε, έχουμε τα Flip-up ή αλλιώς τα ανοιγόμενα κράνη.
Και εδώ η ονομασία προδίδει το βασικό χαρακτηριστικό του κράνους, καθώς υπάρχει ένας μηχανισμός που σου επιτρέπει να ανοίγεις το σαγόνι και ουσιαστικά να «ανοίγεις» το κράνος.
Με το κράνος κλειστό, αποδεδειγμένα τα επίπεδα προστασίας σε τυχόν ατυχήματα είναι παρόμοια με αυτά του Full-face.
Επίσης, σε αντίθεση με τα παλαιότερα flip-up κράνη, τα νέα μοντέλα έχουν βελτιώσει πολύ τα προβλήματα που υπήρχαν με την ενόχληση στον αυχένα αλλά και τον αεροδυναμικό σχεδιασμό τους.
Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που σου εξασφαλίζει αυτή η κατηγορία κράνους είναι η άνεση και η πρακτικότητα.
Ειδικά το καλοκαίρι, με μια απλή κίνηση μπορείς να ανοίξεις το μηχανισμό και να αερίζεσαι καλύτερα όσο οδηγείς, αντιμετωπίζοντας έτσι ουσιαστικά το πρόβλημα της ζέστης.
Το ίδιο μπορείς να κάνεις και αν γενικά νιώθεις να «πνίγεσαι» για να πάρεις μια ανάσα ή για να φας ή να πιεις κάτι σε μια σύντομη στάση.
Το πιο σημαντικό «κατά» των Flip-Up κρανών είναι σίγουρα πως η ασφάλεια σου ελαττώνεται όταν είναι ανοιχτά για πολύ ώρα, καθώς και το γεγονός ότι είναι κάπως πιο βαριά από τα προηγούμενα.

Τελικά τι να επιλέξω;
Όπως και σε όλους τους τομείς της ζωής μας, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, τα πράγματα δεν μπορούν να είναι απόλυτα.
Είσαι ελεύθερος να επιλέξεις αυτό που εσύ προτιμάς περισσότερο και ταιριάζει με τις ανάγκες σου.
Αν θέλεις να επωφεληθείς από ένα αεροδυναμικό και ελαφρύ κράνος π.χ. για μεγάλες διαδρομές, τότε μάλλον το full-face είναι η σωστή επιλογή.
Για πιο πρακτικές και άνετες κοντινές διαδρομές μέσα στην πόλη ή το χωριό, τότε θα προτείναμε τα flip-up κράνη.
Ζύγισε λοιπόν τα υπέρ και τα κατά και είμαστε σίγουροι πως θα κάνεις την καλύτερη επιλογή!

Post a Comment

RIDE360.GR

Τα πάντα για τον αναβάτη!
Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα.

instagram

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα-Παρασκευή: 9πμ έως 5μμ Σάββατο: 10πμ έως 2μμ
ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 366/416 ΝΙΚΑΙΑ
210 4908437 215 5252308
info@ride360.gr